2 bedrifter + 1 lærling = perfekt!

23 May, 2018

Jeg startet min lærlingtid etter å ha fullført tre år på Medier & Kommunikasjon ved Glemmen vgs. Et valg jeg ikke har angret et sekund på. Jeg har vært så heldig å få jobbe i to forskjellige bedrifter, med et bredt spekter av arbeidsoppgaver. I Blide Folk Idé & designstudio hvor arbeidet i stor grad henter ut den kreative delen av meg og Sportmann hvor jeg får et innblikk i produksjon innen «salg», samt produksjon med korte frister. To superviktige deler av faget!
Erfaringen og kunnskapen jeg får ved å arbeide delt i et kreativt miljø, og et miljø med hyppigere produksjon gir meg et større perspektiv på faget. Jeg føler min hverdag i de to forskjellige bedriftene gir meg dobbel læring, noe som vil gi meg mange goder i det kommende arbeidslivet.

Hedda troppet en dag opp på kontoret vårt, hun presenterte seg med stor selvsikkerhet og ville veldig gjerne ha en lærlingplass. Vi ble begeistret over hennes direkte og blide fremtoning og ikke minst at hun møtte personlig opp for å vise frem mappen sin. Selv om vi gjerne ville få til noe, så var vi bekymret for at vi ikke hadde tid og ressurser til å følge opp Hedda. Blide Folk Idé & Design Studio AS er et reklamebyrå med kun to ansatte, ofte med en tidsplan som fra før av til tider er sprengt.

Gleden var dermed stor da vi fikk en henvendelse fra Sportmann om at vi kunne dele på lærlingplassen til Hedda. Ordningen har fungert veldig bra ved at Hedda er hos Blide Folk onsdag, torsdag og fredag hver uke. Vi er også fleksible mot hverandre slik at om prosjektet/jobben krever det så bytter vi dager med hverandre. Dette er absolutt en ordning vi kan anbefale andre mindre bedrifter å tenke på. Lærlingen får også en mye bredere lærlingtid med to arbeidsmiljøer og flere forskjellige arbeidsoppgaver.

Hedda har vært hos oss i Sportmann over et år allerede og hun har løst mange forskjellige oppgaver, bla. katalogproduksjon, plakatmateriell til butikk, innhold til sosiale medier, design av etiketter i tøy og bildebehandling til nettbutikken. Hedda er en blid, hyggelig og kreativ jente som har øye for faget!

Hun oppfatter arbeidsoppgavene uten problem, og kommer raskt i gang med jobbene hun får tildelt. Det er bra for oss, som har en hektisk hverdag med korte tidsfrister. Vi er heldige som har en lærling som kan hjelpe oss med de oppgavene vi selv ikke alltid rekker over. Dessuten er det god læring for Hedda å jobbe hos to ulike bedrifter, som igjen jobber på to helt forskjellige måter. På denne måten ser hun at dette yrket har mange valgmuligheter når hun etterhvert skal ut i arbeidslivet! Vi er veldig fornøyde med å ha Hedda med på laget!